• --
  • :
  • --
  • |
  • року
  • в Боярці: 

Новина

< Попередня новина
24.05.2015 09:34 - давність новини: 9 р.

Семінар-нарада з питань охорони праці

Категорія: Семінари, конференції, зустрічі
Автор:  Адміністратор

у період з 21 по 22 травня 2015 р. в приміщенні Українського центру підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів лісового господарства відбувся семінар-нарада з питань охорони праці.
 
На семінарі було розглянуто чимало важливих питань з охорони праці. Одним з важливих питань порядку денного – опрацювання галузевої Системи управління охороною праці та ризиками на робочому місці (СУОПР) з урахуванням вимог міжнародних стандартів і сучасних вимог до промислової безпеки.
 
На дводенному семінарі виступали і розглядали такі питання:
 
Мусійовський А.Й. – головний спеціаліст відділу використання лісових ресурсів та охорони праці Держлісагентства України - ознайомив всіх присутніх про загальний стан охорони праці на підприємствах галузі;
 
Ткачов В.С. – заступник директора департаменту – начальник відділу нагляду в АПК та соціально-культурній сфері Держгірпромнагляд України - проаналізував стан охорони праці в лісовій галузі з боку Держгірпромнагляду. Зауважив в своєму виступі про ризики небезпек при виконанні навантажувально-розвантажувальних робіт;
 
Гнатюк О.А. – завідувач сектору охорони праці та пожежної безпеки Міністерства аграрної політики та продовольства України - ознайомив про ризик-орієнтований підхід у системі управління охороною праці;
 
Чуйко О.А. – головний технічний інспектор праці ЦК профспілки працівників лісового господарства України - доповів про заходи щодо створення працівникам безпечних умов праці і попередження виробничого травматизму;
 
Чурілова Л.В. – головний спеціаліст Луганського облуправління лісового та мисливського господарства - про роботу з попередження нещасних випадків при проведенні робіт працівниками лісогосподарських підприємств в зоні можливого проведення бойових дій;
 
Степанишин В.М. – головний спеціаліст відділу лісових ресурсів, машин та технологій Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства - представив розгляд проекту Системи управління охороною праці та ризиками на робочому місці з урахуванням вимог міжнародних стандартів і сучасних вимог до промислової безпеки.
 
Прослухавши з обговоренням вище наведене прийняли рішення:
 
- Прийняти за основу проект Системи управління охороною праці та ризиками з урахуванням вимог міжнародних стандартів і сучасних вимог до промислової безпеки (далі - СУОПР).
 
- Включити до СУОПР розділ щодо оцінки ефективності функціонування системи управління охороною праці.
 
- Звернутись до Міністерства юстиції України за роз’ясненням щодо правомірності затвердження СУОПР наказом Державного агентства лісових ресурсів України, як відомчого документа про охорону праці.
 
- Підприємствам лісового та мисливського господарства розглянути та ввести в дію Пам’ятку щодо попередження нещасних випадків при проведенні робіт працівниками лісогосподарських підприємств в зоні можливого проведення бойових дій. Під час направлення працівників в зону можливого проведення бойових дій ознайомлювати їх з вказаною пам’яткою.
 
- Спеціалістам обласних управлінь лісового та мисливського господарства, відповідальним за організацію роботи з питань охорони праці до 03.06.2015р. надати до відділу використання лісових ресурсів та охорони праці Держлісагентства України пропозиції про вдосконалення Рекомендацій щодо безпечного проведення вантажно-розвантажувальних робіт лісо- та пиломатеріалів.
 
- Державному агентству лісових ресурсів України в IV кварталі 2015 року провести семінар-навчання по наданню роз’яснень щодо заповнення річних звітів та ведення документації з питань охорони праці.


Коментарів (0)

Коментарі відсутні

Написати новий коментар, або задати запитання (всі поля обов`язкові):


(I can not read the code)

Архів новин