• --
  • :
  • --
  • |
  • року
  • в Боярці: 

Новина

< Попередня новина
22.05.2019 15:31 - давність новини: 5 р.

За обміном досвіду на Чернігівщину і Київщину

Категорія: Виїзні заняття груп
Автор:  Адміністратор

21 травня 2019 року для слухачів груп за спеціалізацією «Директори» та «Головні інженери» було проведено виїзне заняття на базі підприємств Чернігівського та Київського ОУЛМГ.
Основною метою таких занять є вивчення передового досвіду ведення лісового господарства.
Розпочалось виїзне заняття з відвідування Горбачівського лісництва ДП «Остерське ЛГ», де із слухачами поділилися досвідом вирощування декоративного садивного матеріалу.
Змістовним виявилося і відвідування деревообробного комплексу підприємства, де переробляється майже половина заготовленої деревини. Особливо зацікавив сушильний комплекс, який працює на відходах деревообробки. Слухачі мали можливість отримати вичерпні відповіді від директори ДП «Остерське ЛГ» Григорія Шульги та головного інженера Юрія Кравчука.
В ДП «Остерське ВЛГ» слухачів особливо зацікавив досвід військових лісівників з убезпечення лісових масивів у пожежонебезпечний період.
У Карпилівському лісництві військового лісгоспу учасники виїзного навчання мали можливість побачити, як облаштовується лісництво для покращення своєї роботи, не припиняючи і постійного відеоспостереження за лісовими масивами, яке розміщене в будівельному вагончику.
У Городищенському лісництві директор ДП «Остерське ВЛГ» Володимир Брайко представив директорам та головним інженерам лісогосподарських підприємств з різних куточків України широкий комплекс протипожежних засобів – від «Довідника лісового пожежного» і укомплектованого ранця лісового пожежного до зразків потужної протипожежної техніки, яка безвідмовно і ефективно здатна боротись із лісовими пожежами.
На завершення виїзного заняття по Чернігівщині слухачам Укрцентркадриліс остерські лісівники вручили пам’ятні сувеніри.
Відповідно до програми виїзного заняття наступним етапом була зустріч із лісівниками Київщини, а саме представниками ДП «Вищедубечанське ЛГ». В ході зустрічі директор Михайло Головецький з радістю відповідав на поставлені запитання від слухачів, яких особливо цікавили етапи переходу до польського методу. ДП «Вищедубечанське ЛГ» так і залишилось наразі єдиним підприємством у Київські області, яке працює за «польським методом».
Під час відвідування підприємства слухачі мали змогу ознайомитись з роботою деревопереробних цехів, де також всі послуги надаються приватними підприємствами.
В цілому слухачі задоволені організацією виїзного заняття.
Щиро вдячні чернігівським та київським лісівникам за можливість проведення таких змістовних занять.


Коментарів (0)

Коментарі відсутні

Написати новий коментар, або задати запитання (всі поля обов`язкові):


(I can not read the code)

Архів новин