• --
  • :
  • --
  • |
  • року
  • в Боярці: 

Новина

< Попередня новина
24.05.2018 15:01 - давність новини: 6 р.

Виїзні заняття в травні були насиченими та корисними

Категорія: Виїзні заняття груп
Автор:  Адміністратор

З метою вивчення передового досвіду ведення лісового господарства для слухачів груп за спеціалізацією «Директори», «Головні інженери» та «Головні бухгалтери» були проведені виїзні заняття на підприємствах Київського ОУЛМГ та Житомирського ОУЛМГ.
21 травня 2018 року слухачі груп «Директори» та «Головні інженери» та «Головні бухгалтери» ознайомилися з діяльністю ВП НУБіП «Боярська ЛДС», яка є сучасним комплексним державним підприємством, що поряд з освітянськими функціями успішно поєднує комплекс робіт із відтворення, охорони та захисту лісу з переробкою деревини. Директор Карпук А.І. ознайомив із структурою ЛДС, що представлена двома лісництвами, лісозаготівельним комплексом, деревообробним цехом, автотранспортним парком, науковою частиною. Слухачі мали змогу отримати ґрунтовні відповіді з вуст головного лісничого Шевчука О.В. та начальника відділу лісового господарства Сови Р.М. на всі актуальні питання.
22 травня 2018 року директори, головні інженери та головні бухгалтери мали змогу зустрітися із працівниками ДП «Тетерівське ЛГ». На території даного підприємства зустрічали головний інженер Зубок А.В., інженер з лісових культур Пригорницький В.І. та начальник лісового господарства. Спочатку слухачі ознайомились з комплексом із переробки та зберігання насіння лісових порід. Було представлено особливості вирощування сіянців в контрольованому середовищі (коробах).
Потім слухачі ознайомилися з роботою диспетчерського пункту лісової охорони, системою протипожежного та охоронного відеоспостереження. Спеціалісти лісгоспу дали вичерпні відповіді на всі запитання, поставлені слухачами.
Виїзне заняття продовжилося на базі ДП «Радомишльське ЛМГ». Директор Дмитренко І.В. ознайомив з особливостями діяльності даного підприємства. Головний лісничий Самоплавський С.К. та головний інженер Дідковський П.Б. презентували підприємство за своїми напрямами. Директори та головні інженери ознайомилися з діяльністю лісопереробного комплексу. Слухачі мали можливість оглянути експозиції Музею флори та фауни. Одним із етапів заняття було відвідування Білківського лісництва, яке очолює Онофрійчук С.М. Побували на розсаднику в Поташнянському лісництві.
23 травня 2018 року для груп «Директори» та «Головні інженери» було проведено виїзне заняття на базі ДП «Житомирське ЛГ». На Житомирщині нас радо зустрів головний інженер даного підприємства. Першим етапом нашої подорожі було ознайомлення з діяльністю лісопереробного комплексу, на якому начальник ознайомив з напрямами роботи в перспективі.
Відповідно до програми відвідали рекреаційний пункт «Діброва», що знаходиться на території Тригірського лісництва, там нас вже чекав головний лісничий Дубницький С.М. та лісничий Іщук В.П. Слухачі мали можливість поспілкуватись про проблемні питання лісового господарства сьогодення. Побували біля дуба Патріарха, якому близько 600 років, відвідали Тригірський монастир.
Лісівниками Житомирщини було запропоновано екскурсію в музей космонавтики ім. С.П. Корольова і ми прийняли дану пропозицію.
Житомирські лісівники поділилися досвідом вирощування сіянців з закритою кореневою системою. Слухачі відвідали постійний лісовий розсадник.
В цілому виїзні заняття були насиченими та корисними.
Щиро вдячні лісівникам ДП «Радомишльське ЛМГ», ДП «Тетерівське ЛГ», ВП НУБіП «Боярська ЛДС», ДП «Житомирське ЛГ» за можливість проведення таких занять.


Коментарів (0)

Коментарі відсутні

Написати новий коментар, або задати запитання (всі поля обов`язкові):


(I can not read the code)

Архів новин