• --
  • :
  • --
  • |
  • року
  • в Боярці: 

Виїзні заняття для груп спеціалізацій «Директори підприємств» та «Головні інженери»

Виїзні заняття для груп спеціалізацій «Директори підприємств» та «Головні інженери»

11:49 19-5-2016

 

Категорія: Виїзні заняття груп
Автор:  Адміністратор

 

17-18 травня для груп спеціалізації «Директори підприємств» та «Головні інженери» були проведені виїзні заняття на підприємства Житомирського та Рівненського ОУЛМГ. Основною метою таких занять є вивчення передового досвіду управління підприємством в сучасних умовах, а також ознайомлення з прогресивними технологіями ведення лісогосподарських та лісозаготівельних робіт, вивчення передового досвіду лісопереробки.

 

Виїзні заняття розпочалися з відвідування ТОВ «ФОРЕСТ ТЕХНОЛОДЖІ», що знаходиться біля міста Малина Житомирської області. Основним напрямом діяльності даного підприємства є виробництво погонних виробів з сосни. Далі слухачі побували на ДП «Малинське ЛГ», де ознайомилися з роботою нижнього складу.

 

Продовжилися виїзні заняття на підприємствах Рівненського ОУЛМГ. Першим на Рівненщині зустрічав директор ДП «Клесівське ЛГ» Ониськевич М.М. Разом із спеціалістами підприємства поділився досвідом управління лісовим господарством, ознайомив з роботою нижнього складу, цеху переробки. Цікавим виявився досвід виготовлення виноградного кола. Екскурсія продовжилася в Клесівському лісництві даного підприємства, де слухачі отримали змістовну інформацію про особливості лісогосподарського та лісокультурного виробництва. Також відвідали розсадник. Слухачі груп були надзвичайно вражені неймовірною красою дендропарку.

 

Директор ДП «Сарнинське ЛГ» Бебеля С.О. представив своє підприємство, ознайомивши з діяльністю підрозділів. Слухачі поспілкувалися із спеціалістами підприємства в конторі, відвідали нижній склад, автоколону, пожежний пункт. Потім побували на території Страшівського та Костянтинівського лісництв даного підприємства. В дискусії піднімалися питання щодо лісових доріг, лісових культур, всихання сосни звичайної. Цікавою виявилася інформація щодо оптимальної кількості посадкових місць при створенні лісових культур сосною звичайною, при цьому було представлено економічне та лісівниче обґрунтування різних схем.

 

Слухачі відвідали могилу, де поховані працівники лісового господарства, що загинули від рук браконьєрів.

 

В ДП «Костопільське ЛГ» до групи слухачів приєднався головний лісничий Рівненського ОУЛМГ Івашинюта С.В., який ознайомив з проблемами управління сьогодення. Побували у музеї Лісу.

 

Проводжав слухачів директор ДП «Остківське ЛГ» Михайленко М.М., який також надав вичерпну інформацію про особливість діяльності підприємства на сучасному етапі.