• --
  • :
  • --
  • |
  • року
  • в Боярці: 

Новина

< Попередня новина
8.06.2019 18:27 - давність новини: 5 р.

Виїзне заняття на базі підприємств Житомирського та Вінницького ОУЛМГ

Категорія: Виїзні заняття груп
Автор:  Адміністратор

З метою вивчення передового досвіду ведення лісового господарства 6-7 червня 2019 року для слухачів груп «Головні лісничі» та «Інженери з лісових культур» було організовано виїзне заняття на базі підприємств Житомирського та Вінницького ОУЛМГ.
Першим підприємством, яке радо вітало лісівників з різних куточків України, було ДП «Житомирське ЛГ». На базовому лісорозсаднику інженер з лісових культур Олена Воробйова та начальник лісорозсадника Марія Ткачук провели екскурсію по території та поділилися секретами вирощування майбутнього Поліського лісу. Представлено було тепличне господарство, де слухачі побачили  цьогорічні сходи сіянців із закритою кореневою системою основних лісоутворюючих порід, живцювання декоративних дерев та кущів.
Після цього слухачі вирушили на Вінниччину. Колег-лісівників зустріли на центральній садибі ДП «Вінницьке ЛГ» перший заступник начальника Вінницького ОУЛМГ Діденко Віктор Іванович, представники ДП «Вінницьке ЛГ» - директор Попельнюк Віктор Васильович та головний лісничий Ільченко Євгеній Віталійович. Діденко В.І. ознайомив гостей з досвідом роботи лісівників Вінниччини з вирощування високопродуктивних культур дуба звичайного. Обговорювалися і ряд інших питань з ведення лісового господарства.
Слухачі оглянули теплицю з вирощування посадкового матеріалу з закритою кореневою системою в ДП «Вінницьке ЛГ» та лісові культури Вінницького, Прибузького, Демидівського лісництв, елітно-насіннєвий комплекс дуба звичайного і високопродуктивне модриново-дубове насадження в Турбівському лісництві, лісівничо-екологічний просвітницький пункт «Лісопарк» Вінницького лісництва.
Поділилися досвідом лісокультурної справи і лісівники ДП «Іллінецьке ЛГ». Слухачам було представлено лісові культури в Іллінецькому лісництві ДП «Іллінецьке ЛГ». Різновікові насадження дуба звичайного із введенням інтродукованих та аборигенних порід завдяки застосуванню передових методів вирощування є гордістю іллінецьких лісівників. В Іллінецькому лісництві колеги-лісівники побачили усі культури у зразковому стані. Про те, що такий стан стосується всіх ділянок запевнив головний лісничий В.В. Пальченко.
Піднімалося питання співпраці іллінецьких лісівників з науковцями. Адже з ініціативи начальника Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства Бондаря А.О. вінницькі лісівники давно тісно співпрацюють з Національним університетом біоресурсів і природокористування України. На базі державних підприємств лісового господарства створені демонстраційні ділянки з екологічно орієнтованого ведення лісового господарства. На сьогодні подібних демонстраційних ділянок на держпідприємствах лісового господарства Вінниччини вже більше 80.
Поділилися своїм досвідом також лісівники ДП «Дашівське ЛМГ» та ДП «Гайсинське ЛГ».
Щиро вдячні лісівникам Житомирщини та Вінниччини за надану можливість проведення таких змістовних виїзних занять.


Коментарів (0)

Коментарі відсутні

Написати новий коментар, або задати запитання (всі поля обов`язкові):


(I can not read the code)

Архів новин