• --
  • :
  • --
  • |
  • року
  • в Боярці: 

Новина

< Попередня новина
25.06.2014 13:07 - давність новини: 10 р.

Виїзне заняття групи головних лісничих лісогосподарських підриємств по підприємствах Вінницького ОУЛМГ

Категорія: Виїзні заняття груп
Автор:  Адміністратор

Проведення виїзних занять з працівниками лісового госоподарства,які приїзжають в "Укрцентркадриліс" на підвищення кваліфікації є дуже важливим фактором для накопичення та обміну досвідом між представниками різних регіонів. Це дозволяє на власні очі побачити досягнення передових лісогосподарських підприємтсв  у веденні господарства та отримати інформацію від фахівців, які вдосконалюють галузь. Так, 23-24 червня було проведене виїзне заняття з групою головних лісничих по підприємствах Вінницького ОУЛМГ.

 

Робота розпочалась із виступу начальника Вінницького ОУЛМГ Бондара Анатолія Омельяновича на тему "Стан та переспективи розвитку лісового господарства на підприємствах області". Враховуючи грунтово- кліматичні особливості регіону, було відмічено про високу доцільність вирощування дуба звичайного. Бондар А.О. відмітив, що лісівниками Вінничини з метою підвищення продуктивності насаджень відпрацьовано технологію створення лісових культур.  В минулі роки ширина міжрядь у  молодому насадженні складала 6 м, при схемі змішування 3-4 р. дуба звичайного і 1р. горіха чорного або модрини європейської, береки, черешні або груши,що дозволяло отримувати у віці стиглості приблизно 300м3/га деревини. Тепер же широкого застосування набула ширина міжрядь 3м, яка дозволяє отримати 500-600 м3 деревини у тому ж віці. Звичайно, таким чином збільшується вартість створення лісових культур, але в кінцевому результаті екномічна ефективність таких насаджень вища в рази. Доповідач також відмітив переваги в розвитку насаджень створених шпигуванням жолудя, особливо у перші роки, в порівнянні із садінням сіянців, та наглядно продемонстував розиток їх кореневої сисмети. Після змістовної презентації була організована екскурсія по лісокультурним об"єктам ДП"Вінницьке ЛГ". Головним лісничи були представлені насадження створені за наступними схемами: 5рДз1рГхч, 10Дз, 3рДз1рГхч3рДз1рЧш,4рДз1рГхч,6рДз1рГшз та багато інших. Фахівцями були відмічені високі показникі росту та розвитку даних насаджень. Деякі головні лісничі виявили бажання перейняти досвід Вінницьких лісіників та створити лісові культури за такими ж схемами, що говорить про справді високі досягнення на підприємстві.

 

Доцент кафедри лісівництва, кандидат сільськогосподарськи наук Левченко В’ячеслав Володимирович представив ряд пробних площ, мета створення яких є розробка способу рубки з одночасним сприянням природному насіннєвому поновленню дуба звичайного. Слід відміти, що про результати даного експеременту можна буде судити дещо пізніше.

 

Окрім екскурсій по лісокультурним об"єктам була також організовано культурна програма, яка включала поїздку в музей Н.І.Пирогова та в історико – меморіальний комплекс Пам"яті Жертв Фашизму, що дозволило черпнути історії Вінницького краю та урізноманітнити цікаву подорож.



Коментарів (0)

Коментарі відсутні

Написати новий коментар, або задати запитання (всі поля обов`язкові):


(I can not read the code)

Архів новин