• --
  • :
  • --
  • |
  • року
  • в Боярці: 

Новина

< Попередня новина
17.05.2019 11:16 - давність новини: 5 р.

В Україні відбулася І Міжнародна конференція з безпеки праці на підприємствах лісової галузі

Категорія: Семінари, конференції, зустрічі
Автор:  Адміністратор

13-15 травня 2019 року в Києві та Київській області відбулася І Міжнародна конференція «Безпека та гігієна праці в лісовому господарстві: проблеми та перспективи впровадження управління ризиками на підприємстві» (13 травня – Київ, 14 травня – Боярка та Макарів, 15 травня – Іванків),  яка зібрала понад 200 представників лісогосподарських підприємств та обласних управлінь лісового господарства.
Це перша подія такого рівня в лісовій галузі країни, яка залучає до участі провідних експертів з України та Європи для розробки найбільш оптимальних шляхів вирішення найактуальніших питань галузі в сфері безпеки праці. Нові підходи, методи та інструменти розвитку систем безпеки праці на підприємствах, досвід колег, продуктивне спілкування та цікава програма стануть основою для розвитку позитивних змін в лісовій галузі.
У конференції взяли участь Голова Державної служби України з питань праці, заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів України, Координатор програм Міжнародної організації праці, представник Лісової опікунської ради, представники обласних управлінь лісового та мисливського господарства, експерти з управління ризиками в сфері безпеки та гігієни праці з міжнародним досвідом, представники провідних підприємств галузі.
Велика увага була приділена питанням нормативних нововведень, в першу чергу Концепції реформування системи управління охороною праці, що була прийнята 12 грудня 2018 року, імплементації європейських норм в Україні, новому стандарту ISO 45001, інноваційним технологіям в засобах захисту, практичним інструментам підвищення ефективності та оптимізації роботи служби охорони праці та промислової безпеки.
Від Укрцентркадриліс на конференції виступив завідувач лабораторії з охорони праці Гільперт В.В., де в своїй доповіді проаналізував сучасний стан СУОПР і визначив «Що зроблено?» та «Що не зроблено?» в даному напрямі.
В СУОПР визначено підходи, які в галузі почали використовуватись вперше:
- систему перебудовано, де було закладено європейські підходи;
- здійснено ідентифікацію небезпек та оцінювання пов’язаних з ними ризиків, визначення та впровадження заходів безпеки для запобігання ймовірним інцидентам;
- визначено правові та інші вимоги у сфері охорони праці, що застосовують до конкретного підприємства, ознайомлення з цими вимогами всіх керівників і працівників підприємства;
- встановлено цілі відповідно до політики підприємства в сфері охорони праці та запровадження програм щодо їх досягнення.
При цьому зазначено ряд важливих дій, які не було закладено:
- впровадження системного підходу;
- вибудовування ієрархії попереджуючих дій;
- застосування управління ризиками з точки зору управління змінами.
Було запропоновано базову модель Концепції навчання з систем управління ризиками та формування ризик-орієнтованого підходу в сфері безпеки та гігієни праці на підприємствах лісового господарства. Адже, навчання займає чільне місце в комплексному підході щодо вдосконалення системи охорони праці на основі управління ризиками. Гільперт В.В. акцентував свою увагу на тому, що: «Головним лишається завдання не навчити заповнювати певні бланки, а сприяти формуванню ризик-орієнтованого мислення працівників підприємств лісового господарства».
У межах конференції відбулося нагородження переможців конкурсу «Краще підприємство галузі в сфері безпеки та гігієни праці», який цього року вперше проводився за сприяння Держлісагентства. Переможцями стали:
1 місце - ДП «Маневицьке ЛГ» (Волинська обл., директор Радіон В.О.);
2 місце - ДП «Бродівське ЛГ» (Львівська обл., директор Ониськів О.Я.);
3 місце - ДП «Баранівське ЛМГ» (Житомирська обл., директор Остудімов А.О.).


Коментарів (0)

Коментарі відсутні

Написати новий коментар, або задати запитання (всі поля обов`язкові):


(I can not read the code)

Архів новин