• --
  • :
  • --
  • |
  • року
  • в Боярці: 

Новина

< Попередня новина
11.10.2018 12:42 - давність новини: 6 р.

Обмін досвідом ведення лісового господарства з лісівниками Черкащини та Кіровоградщини

Категорія: Виїзні заняття груп
Автор:  Адміністратор

Протягом двох днів (08-09.10.2018 р.) слухачі групи «Лісничі» мали змогу обмінятися досвідом ведення лісового господарства з лісівниками Черкащини та Кіровоградщини.
Виїзне заняття розпочалося в ДП «Смілянське ЛГ», де лісничих зустрів головний лісничий Івлєв Д.В. Першим об’єктом було Смілянське лісництво. Під час екскурсії по території лісництва до групи приєднався директор даного підприємства Сегеда Ю.Ю., який ознайомив з особливостями діяльності підприємства. Після чого слухачам групи були представлені лісові культури різного віку, що створені сіянцями з закритою кореневою системою в Будянському лісництві.
Продовжилися заняття на базі ДП «Кам’янське ЛГ», де радо вітав групу директор Верес В.Т. та лісничі двох лісництв. Спочатку було презентовано підприємство в цілому, потім слухачі мали можливість побувати в двох лісництвах, де відвідали розсадники, оглянули лісові культури. Лісничі також відвідали Мотроненський монастир та пам’ятку природи Дуб Максима Залізняка.
Далі група попрямувала до ДП «Олександрівське ЛГ». Директор Гапич І.В. розповів про здобутки колективу. Разом з ним група побувала в двох лісництвах: Олексадрівському та Бірківському. Слухачі оглянули розсадники, базисний склад лісового насіння.
Слухачі побували в філії Укрцентркадриліс Чорноліській лісній школі, де директор Бойчук О.І. розповіла про особливість даного закладу. Після чого «шефство» над групою взяла інженер лісових культур ДП «Чорноліське ЛГ» Кирпа О. Вона провела екскурсію по тепличному господарству та розсаднику, який знаходиться на території Богданівського лісництва. Слухачі отримали вичерпні відповіді щодо вирощування посадкового матеріалу. Ознайомлення з даним підприємством було продовжено за участі головного лісничого Яценко О.М., який розповів про сировинні ресурси підприємства, обсяги переробки деревини та використання відходів лісопиляння.
Останнім етапом виїзного заняття була зустріч з працівниками ДП «Оникіївського ЛГ». На території групу вітали директор Слюсаров С.В, головний лісничий Поркуян Л.І. та лісничий. Окрім отриманої інформації про основні показники діяльності підприємства, слухачі мали можливість прогулятися дендрологічним садом ім. В.Г. Єрмолаєва, ознайомитися з еколого-просвітницькими куточками лісництв ДП «Оникиївське ЛГ» «Лісові стежки», споглядали мешканців «Мисливського куточка». Слухачі побачили декоративно-тепличне господарство, насіннєве сховище.
В цілому виїзні заняття були насиченими та корисними.
Щиро вдячні лісівникам Черкащини та Кіровоградщини за можливість проведення таких занять.


Коментарів (0)

Коментарі відсутні

Написати новий коментар, або задати запитання (всі поля обов`язкові):


(I can not read the code)

Архів новин