• --
  • :
  • --
  • |
  • року
  • в Боярці: 

Новина

< Попередня новина
18.10.2014 09:13 - давність новини: 10 р.

Виїзне заняття групи лісничих по підприємствах ПОУЛМГ

Категорія: Виїзні заняття груп
Автор:  Адміністратор

В період  16 -17 жовтня відбулось виїзне заняття з групою лісничих по підприємствах ПОУЛМГ.  Враховуючи  складні погодні умови, а саме рясні дощі, програма екскурсій була дещо скорочена. Тим не менше, заняття видалось насиченим та цікавим. В одному з лісництв до уваги були представлені невеликі вольєри де тримали зайців, які в подальшому будуть випущені в природу. Дійсно, питання зменшення кількості зайця ( і не тільки) в природі є дуже актуальним, оскільки інтенсивне застосування хімікатів на полях , має негативний вплив на розвиток та розмноження дикої фауни. За останні роки це також позначається на чисельності лисиці, одним із можливих чинників цього є зменшення кількості польових мишей.


Продовжуючи наше заняття ми відвідали ДП "Полтавське ЛГ" та ознайомились із загальною інформацією. Також для групи була проведена невелика екскурсія по території підприємства, де до уваги був представлений машино – тракторний парк, також відео система, за допомогою якої, можна швидко визначити місце займання лісу та оперативно відправити в потрібне місце бригаду по її локалізації. До уваги лісничих був також представлений декоративний розсадник, який знаходиться в Розсошенському лісництві ДП "Полтавське ЛГ" площею 2,8 га. В розсаднику представлений широкий асортимент декоративного посадкового матеріалу високої якості. Слід відмітити, що декоративне садівництво в Україні набуло широкого розповсюдження та популярності, тому  це є перспективним видом діяльності як для державних підприємств лісового господарства так і для приватних осіб. Важливим фактором в цьому є підбір кваліфікованих кадрів, які б володіли необхідними практичними навичками та знаннями для організації такого розсадника, саме такі фахівці і працюють в Розсошенському лісництві.


На завершення робочого дня для групи лісничих була організована цікава екскурсія в Полтавський краєзнавчий музей, де всі ознайомились з історією, звичаями та традиціями цього краю. До уваги також були представлені манекени дикої фауни Полтавщини. Під час розповіді екскурсовода  були згадані історичні лісівничі теми, а саме формування захисних насаджень з сосни звичайної для боротьби з пісками в цьому краї. Цікава, колоритна культура та змістовні розповіді дозволили поринути в ту історичну епоху, коли на полях ще героїчно боролися козаки. Подорожуючи Полтавщиною, необхідно обов’язково відвідати цей краєзнавчий музей, який повідає багато чого загадкового та досі невідомого.


Наступного дня, в п’ятницю, виїзне заняття продовжилось з переїзду в ДП "Миргородське ЛГ" Гоголівське лісництво, де ознайомились з діяльністю підприємства та оглянули новенький "КАМАЗ", який спеціально обладнаний та використовується для гасіння пожеж. Не могли оминути і музей геніального українського письменника, який писав російською мовою –Миколи Гоголя, де дізнались багато цікавих подробиць про життя та діяльність цієї великої людини.


Задля вивчення досвіду полтавських лісівників у сфері декоративного розсадництва  ми відвідали шкільне відділення декоративних порід базисного розсадника в ДП "Миргородське ЛГ". На місці була проведена коротенька екскурсія під час якої всі бажаючі могли поцікавитися особливостями вирощування та догляду за декоративним посадковим матеріалом. Дійсно, в цьому шкільному відділенні прикладена титанічна праця, результатом чого є значний асортимент декоративних рослин та їх висока якість.


Завершенням дводенного виїзного заняття стало відвідання базисного лісорозсадника в ДП "Миргородське ЛГ" загальною площею 10,9 га, в якому посівне відділення складає 8,9 га, де представлені наступні сіянці лісотвірних порід: Сосна звичайна, Дуб червоний, Береза повисла, Акація біла та декоративні сіянці і саджанці: Сосна кримська, Самшит вічнозелений, Ялина голуба та інші. Необхідно відмітити, що саме такі виїзні заняття дозволяють отримувати достовірну інформацію на місцях про накопичений досвід та особливості ведення господарства, і в подальшому використовувати її в себе заздалегідь знаючи про позитивний або негативний результат.

 



Коментарів (0)

Коментарі відсутні

Написати новий коментар, або задати запитання (всі поля обов`язкові):


(I can not read the code)

Архів новин