• --
  • :
  • --
  • |
  • року
  • в Боярці: 

Новина

< Попередня новина
28.04.2010 16:52 - давність новини: 14 р.

На базі Центру «Укрцентркадриліс» відбувся Пленум ЦК профспілки працівників лісового господарства на якому було розглянуто питання «Про стан соціального захисту працівників галузі»

Категорія: Семінари, конференції, зустрічі
Автор:  Адміністратор

28 квітня 2010 року на базі Центру «Укрцентркадриліс» відбувся Пленум ЦК профспілки працівників лісового господарства на якому було розглянуто питання «Про стан соціального захисту працівників галузі».


В роботі Пленуму взяв участь і виступив Голова Державного комітету лісового господарства Микола Шершун.


В своїй доповіді голова ЦК Профспілки Степан Кривов’язий відмітив, що більшість профспілкових комітетів захищаючи соціальні права та інтереси працівників галузі знаходять підтримку з боку адміністрації щодо дотримання трудового законодавства, виконання колдоговірних зобов’язань та інших питань пов’язаних з трудовою діяльністю працюючих.


Завдяки цьому підвищується заробітна плата, покращуються умови праці, знижується рівень виробничого травматизму.


Однак загальний стан виконання окремими роботодавцями законодавства про працю ще не відповідає сучасним вимогам, внаслідок чого допускається велика кількість порушень його вимог.


Середньомісячна заробітна плата штатних працівників галузі за січень-березень цього року становила 1610 грн. що значно нижче від середньої по народному господарству.


На багатьох підприємствах не введена тарифна ставка робітника І розряду, яка відповідає встановленим на І квартал державним гарантіям.


У ряді підприємств порушуються вимоги трудового законодавства в питаннях прийняття та звільнення з роботи, ведення трудових книжок та ін.
Пленум відзначив, що на підприємствах галузі в питаннях дотримання законодавчих і нормативних актів з трудових відносин, оплати і охорони праці, робочого часу та інших ще допускається значна кількість недоліків та порушень.


Недостатньо ефективною визнана робота профспілкових організацій з питань громадського контролю за дотриманням роботодавцями трудового законодавства та захисту трудових прав членів профспілки.


З метою посилення контролю за дотриманням законодавства про працю та більш активної роботи профспілкових організацій всіх рівнів щодо соціального захисту трудових прав членів профспілки Пленумом було затверджено ряд заходів, направлених на покращення роботи як господарських керівників, так і профспілкових організацій.


Пленум розглянув питання майбутньої звітно-виборної компанії в профспілці, затвердив бюджет Центрального комітету.

 


Файл для перегляду:
pl_ck_28_04_2010.swf389 K

Коментарів (0)

Коментарі відсутні

Написати новий коментар, або задати запитання (всі поля обов`язкові):


(I can not read the code)

Архів новин