• --
  • :
  • --
  • |
  • року
  • в Боярці: 

Новина

< Попередня новина
26.01.2018 08:57 - давність новини: 6 р.

Лісничі вивчали передовий досвід ведення лісового господарства

Категорія: Виїзні заняття груп
Автор:  Адміністратор

З метою вивчення передового досвіду ведення лісового господарства для слухачів групи за спеціалізацією «Лісничі» були проведені виїзні заняття на підприємствах Київського ОУЛМГ та Житомирського ОУЛМГ.
22 січня 2018 року лісничі мали змогу зустрітися із працівниками ДП «Тетерівське ЛГ». На території даного підприємства зустрів інженер з лісових культур Пригорницький Віктор Іванович. Спочатку слухачі ознайомилися з роботою диспетчерського пункту лісової охорони, системою протипожежного та охоронного відеоспостереження. Далі слухачі відвідали відділ лісового господарства, де начальник відділу продемонстрував електронну вилку, GPS-приймач для зйомки лісосік та можливості системи «Геопортал «Ліси України».
Потім слухачі разом із інженером з лісових культур ознайомились з комплексом із переробки та зберігання насіння лісових порід. Було представлено особливості вирощування сіянців в контрольованому середовищі (коробах). Слухачі мали можливість поспілкуватися і з головним лісничим Черевком Іваном Миколайовичем, який зазначив про переваги вирощування посадкового матеріалу в коробах по відношенню до розсадників, висловив гіпотези щодо причин пошкодження соснових насаджень. Спеціалісти лісгоспу дали вичерпні відповіді на всі запитання, поставлені слухачами.
23 січня 2018 року слухачі групи «Лісничі» ознайомилися з діяльністю ВП НУБіП «Боярська ЛДС», яка є сучасним комплексним державним підприємством, що поряд з освітянськими функціями успішно поєднує комплекс робіт із відтворення, охорони та захисту лісу з переробкою деревини. Провідний інженер лісового господарства Іванцов Олександр Миколайович ознайомив із структурою ЛДС, що представлена двома лісництвами, лісозаготівельним комплексом, деревообробним цехом, автотранспортним парком, науковою частиною. Слухачі мали змогу отримати ґрунтовні відповіді на всі актуальні питання.
25 січня 2018 року для групи лісничих було проведено виїзне заняття на базі ДП «Житомирське ЛГ». На Житомирщині нас радо зустрів головний лісничий даного підприємства Дубницький Сергій Миколайович, який протягом дня був з групою.
Лісівниками Житомирщини було запропоновано екскурсію в музей космонавтики ім. С.П. Корольова і ми прийняли дану пропозицію.
Відповідно до програми відвідали рекреаційний пункт «Діброва», що знаходиться на території Тригірського лісництва, там нас вже чекав лісничий Іщук Валентин Павлович. Слухачі мали можливість поспілкуватись про проблемні питання лісового господарства сьогодення. Побували біля дуба Патріарха, якому близько 600 років, відвідали Тригірський монастир. Потім завітали в садибу Тригірського лісництва.
Наступним етапом нашої подорожі було ознайомлення з діяльністю лісопереробного комплексу, на якому начальник ознайомив з напрямами роботи в перспективі.
Житомирські лісівники поділилися досвідом вирощування сіянців з закритою кореневою системою. Слухачі відвідали постійний лісовий розсадник.
В цілому виїзні заняття були насиченими та корисними.
Щиро вдячні лісівникам ДП «Тетерівське ЛГ», ВП НУБіП «Боярська ЛДС», ДП «Житомирське ЛГ» за можливість проведення таких занять.


Коментарів (0)

Коментарі відсутні

Написати новий коментар, або задати запитання (всі поля обов`язкові):


(I can not read the code)

Архів новин