• --
  • :
  • --
  • |
  • року
  • в Боярці: 

Новина

< Попередня новина
10.05.2015 07:40 - давність новини: 9 р.

Навчалися лісничі та майстри лісу на Чернігівщині

Категорія: Загальні новини, Про нас пишуть...
Автор:  Адміністратор

Понад 100 країн 28 квітня відзначають Всесвітній день охорони праці. Серед них і наша держава.

У Чернігівському ОУЛМГ з 28 квітня до 3 травня пройшло позапланове навчання з охорони праці та спеціального навчання (пожежно-технічний мінімум) для керівних працівників і спеціалістів державних лісогосподарських підприємств.
 
На цей період "студентами" стали 79 лісничих та група старших майстрів лісу.
 
Згідно навчально-тематичного плану лісівники опановували основи законодавства України про охорону праці і основи законодавства України про працю. Значна увага приділялася системі управління охороною праці на рівні підприємств і обласних управлінь лісового та мисливського господарства і адміністративно-громадському контролю за станом охорони праці й нормативно-правовому забезпеченню охорони праці. На заняттях обговорювали забезпечення працівників спецодягом, спецвзуттям та іншими засобами індивідуального захисту. Ішлося про страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань.
 
Лісівників навчали, як на підприємствах організувати й провести навчання, інструктажі та перевірки знань працівників з охорони праці; якими повинні бути дії виробничих підрозділів після нещасного випадку і як вести розслідування нещасних випадків.
 
Викладачі ознайомили присутніх і з нововведеннями у вимогах нормативно-правових актів з охорони праці під час робіт на основних об'єктах у лісовому комплексі. (Це - підготовчі роботи перед розробленням лісосік; небезпечні території і дерева. Основні принципи розташування ланок працівників та засобів виробництва на безпечних відстанях під час виконання лісосічних робіт. Вимоги безпеки при виконанні основних лісосічних операцій та лісоскладських робіт, лісокультурних і лісогосподарських робіт, при застосуванні пестицидів та агрохімікатів).
 
Наставники досить вимогливо поставилися до занять з пожежно-технічного мінімуму. Розглядалися питання пожежної безпеки та юридичної відповідальності у сфері пожежної безпеки; пожежовибухонебезпечних об'єктів і пожежонебезпечних речовин та матеріалів, умови і способи їх захисту; протипожежної профілактики у лісах і вимоги безпеки при гасінні лісових пожеж; вимоги до експлуатації та утримання технічних засобів протипожежного захисту і первинні засоби пожежогасіння; порядок дій під час виникнення пожежі.
 
Після завершення курсу навчання лісівники здали іспити. Приймала їх екзаменаційна комісія у складі представника Держлісагентства України Андрія Мусійовського (голова) і директора Українського центру підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів лісового господарства "Укрцентркадриліс" кадрів Сергія Ірклієнка, завідувача кафедри технології Олександра Поліщука і завідувача лабораторії Віталія Гільперта з "Укркадрилісу" та заступника директора Департаменту, начальника відділу нагляду в АПК і соціально-культурної сфери Держгірпромнагляду України Володимира Ткачова. Столичні науковці залишилися задоволеними знаннями своїх чернігівських колег.
 


Петро Приходько, начальник відділу лісосировинних ресурсів Чернігівського ОУЛМГ


Коментарів (0)

Коментарі відсутні

Написати новий коментар, або задати запитання (всі поля обов`язкові):


(I can not read the code)

Архів новин