• --
  • :
  • --
  • |
  • року
  • в Боярці: 

Новина

< Попередня новина
5.08.2012 15:33 - давність новини: 12 р.

На базі українського центру "Укрцентркадриліс" спеціалісти УкрНДІЛГА провели семінар-тренування з моніторингу лісів І рівня

Категорія: Семінари, конференції, зустрічі
Автор:  Адміністратор

30 липня – 4 серпня 2012 р. у м. Боярка на базі українського центру "Укрцентркадриліс" спеціалісти УкрНДІЛГА провели семінар-тренування з моніторингу лісів І рівня.

 

Семінар-тренування відбувся за підтримки Державного агентства лісових ресурсів України та "Укрцентркадриліс".

 

Семінар був орієнтований на спеціалістів обласних управлінь лісового та мисливського господарства, лісогосподарських підприємств. В ньому взяли участь 150 спеціалістів, у тому числі: з обласних управлінь лісового і мисливського господарства – 12, з державних підприємств лісового господарства – 133, Національного природного парку «Шацький» – 1, Поліського природного заповідника – 1, УкрНДІгірліс – 1, УкрНДІЛГА – 2 чол.

 

Метою семінару-тренування було відпрацювання технології польових досліджень моніторингу лісів І рівня, досягнення спеціалістами відповідного рівня точності визначення показників моніторингу лісів.


Для досягнення більшої результативності, тренування проходило за регіональним принципом у три етапи. На кожному етапі тренування проходили спеціалісти певного регіону: степового, лісостепового та Полісся.

 

Кожен етап складався з двох днів. В перший день експерти УкрНДІЛГА ознайомлювали учасників з основними аспектами моніторингу лісів, методичними особливостями визначення показників моніторингу лісів І рівня, а також проводили навчальні оцінювання показників для тестових деревних порід. Після обговорень та уточнень особливостей оцінювання, учасники семінару проводили самостійні визначення показників моніторингу на тренувальних ділянках. Результати оброблялись за допомогою статистичної програми VSM. В результаті для кожного учасника тренування отримано цифрові та графічні оцінки відхилень даного виконавця від експертних значень (для кожного дерева) та відсоток правильних визначень показників.


На другий день проводився аналіз та розбір найбільш поширених помилок. Виявилося, що відхилення оцінок спеціалістів від експертних значень у більшості випадків мало несистематичний характер. Тому другий день було присвячено індивідуальній роботі з спеціалістами для коригування їх окомірних оцінок та підвищення точності визначення показників. Після проведення тренування, спеціалісти визначають показники моніторингу з необхідним рівнем точності та можуть забезпечити кваліфіковане проведення польових робіт, а також робіт з контролю даних моніторингу лісів І рівня.


По завершенню семінару його учасникам було видано сертифікат, який підтверджує участь у семінарі-тренуванні та надає його власнику можливість проводити польові роботи та контроль якості польових робіт з моніторингу лісів І рівня.

 



Коментарів (0)

Коментарі відсутні

Написати новий коментар, або задати запитання (всі поля обов`язкові):


(I can not read the code)

Архів новин