• --
  • :
  • --
  • |
  • року
  • в Боярці: 

Новина

< Попередня новина
4.03.2024 13:42 - давність новини: 54 дн.

Навчання за Типовою програмою «Керівник гасіння лісової пожежі»

Категорія: Загальні новини
Автор:  Адміністратор

Українським центром підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів лісового господарства продовжуються навчання за Типовою програмою «Керівник гасіння лісової пожежі». Навчання проводяться відповідно до графіку, затвердженого ДП «Ліси України».

Перші навчання на базі Укрцентркадриліс проведені у період 29 лютого-01 березня 2024 року для 34 працівників лісогосподарських філій Східного та Південного лісових офісів.

Програма навчання розрахована на два дні з розподілом на теоретичний та практичний блоки.

Теоретичний блок передбачає викладення лекційного матеріалу щодо наявної нормативно-правової бази, основ організації охорони лісів від пожеж, природної пожежної небезпеки лісу, стратегії і тактики та методів гасіння лісових пожеж. Окрім викладачів Укрцентркадриліс, до проведення навчань були залучені лектори Регіонального Східноєвропейського центру моніторингу пожеж. Викладачами Навчального пункту АРЗ СП ГУ ДСНС України у Київській області висвітлено тему «Попередження ризиків, пов'язаних із вибухонебезпечними предметами», представники 11 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Київській області м. Чорнобиль ознайомили слухачів з особливостями відомчого та міжвідомчого злагодження підрозділів, організацією та роботою оперативного штабу на пожежі.

Під час практичного блоку слухачі, приймали участь у тренінгу (спікер Тамара Білько) щодо навчання навичкам надання домедичної допомоги при невідкладних станах, що можуть становити загрозу життю. Слухачами здійснено практичне відпрацювання проведення серцево-легеневої реанімації, надання допомоги при масивних кровотечах, опіках та переломах.

Друга частина практичного блоку складалась з набуття навиків розгортання пожежно-рятувального підрозділу при прибутті на пожежу: прокладання рукавних ліній, налаштування зв’язку між пожежними з використанням радіозв’язку та жестів, організацію оперативного штабу.

За підсумками теоретичної та практичної частини навчань слухачі курсу складали іспит, за результатами якого отримали посвідчення встановленого зразка про проходження навчання за програмою «Керівник гасіння лісової пожежі», а також Сертифікат з проходження курсу домедичної допомоги при невідкладних станах.


Коментарів (0)

Коментарі відсутні

Написати новий коментар, або задати запитання (всі поля обов`язкові):


(I can not read the code)

Архів новин